Rüyada Ağız Görmek
Rüyada ağız görmek, işin başlangıcı ve sonu olarak tabir edilmiştir. Yine rüyada ağız görmek, işlerin anahtarı, rızkın mecrası, kuvvetin mahalli olarak tabir olunur. Rüyada ağızdan çıkan şey, tabirce o kimsenin hayır ve şerden söylediği sözü; ağza giren şeyde, onun rızkıdır. Rüyada görülen ağız, hayata, söze, meskene, kaba, harmana, değirmene, mahzen ve sandığa, eşe, içine su dökülen çukura, isteğe, tehlikeli yerlere, ibadet yerine, rızka, sanata ve hidayete işâret eder. Rüyada ağzının üzerinde bir bağ olup kapalı halde görmek, ölüm, şiddetli hastalık, ayaklanma, taşkınlık yapmak, dilsizlik, sükût ile tabir olunur. Rüyada ağız görmek, hamile kadının doğum yapıp kurtulmasına da yorumlanır. Rüyada görülen ağız, vaiz ve hatipler için sanat manasına gelir. Rüyada ağzın yok olması iyi değildir. Rüyada ağzının üzerine mühür vurulduğunu görmek, eğer mühürleyeni tanımıyorsa, rüya sahibi için boşboğazlık kabilinden sözler söylememesine; eğer kimin mühür vurduğunu biliyorsa, o adama karşı ileri geri konuşmamasına yoksa o kişiden bir fenalık göreceğine yorumlanır. Rüyada ağzında gem olduğunu görmek, oruç ile yorumlanır. Bu yorum rüya sahibinin dindar bir kişi olmasına göredir.
İşlerin başlangıcı ve sonucuna işaret eder. Ağız her işin başlangıcı ve anahtarı, geçinin ana yolu ve kuvvetin kaynağı şeklinde yorumlanır. Ağızdan söz çıkması iyilik ve kötülükten sarf edilen söze, ağza giren şey kişinin rızkına, ağzın kapanması ya da kilitlenmesi hidayetten sonra dalalete, ağzın yok olması ölüme, hastanın ağzının büyük ve güzel görünmesi sağlık ve afiyete delalet eder.
Ağız bazen hamile kadının doğum yapıp kurtulmasına delalet eder. Ağız kenarı görmek bir şeyden kaçmaya ve kurtulmayla, karşılaşabileceğiniz tehlikelerden kaçarak kurtulacağınıza tabir edilir. Ağzının koktuğunu gören kötü söz söyler. Birinin ağzının koktuğunu görmek çirkin ve yaramaz söz söylemeye işaret eder, görüldüğü gibi ağız kokusu genel tabiriyle sıkıntı ve cefadır.
Ağzın kapalı olduğunu görmek, ağzı bozuk olan bir kimse demektir. Biçimli ve güzel ağız, iyi haberdir. Çirkin ağız ise tatsız, sıkıntı veren haberdir.
Ağzına ilaçlı bir şey koyduğunu görmek, dinde iyi yolda olduğuna; yiyecek bir şey koyduğunu görmek, iyi yolda olduğuna; tiksindirici bir şey yediğini görmek kedere ve tatlı bir şeyi ağzına koyduğunu görmek, güzel rızklara kavuşacağına; ağzına acı bir şey aldığını görmek ise haram mala yorumlanır.
Ibn-i Sirin'e göre : ağzının üzerinde bir bağ olup kapalı olduğunu görmek beş şekilde yorumlanır: Ölüm, şiddetli hastalık, dilsizlik, sessizlik, kabus.
Rüyasında ağzı eğri olup onu düzeltmek ve yerine getirmek için çeliştiği halde, başaramadığını görmek, hiç iyi değildir. Bu rüya hayra yorulmaz. Ağzını büyümüş görmek çok iyidir. Ağzını küçülmüş görmek, aksine rızkının ve varlığının darlığına işarettir. Ağzının güzel koktuğunu görmek, güzel sözler söyleyeceğine; fena koktuğunu görmek fena sözler, küfür ve kinci sözler söyleyeceğine işarettir.
Ağzının eti çürüyüp koptuğunu görmek, musibet ve zarara; ağzından bir şeyler çıktığını görmek, eğer çıkan şey iyi ise, iyi söze; eğer fena bir şey ise, küfre, sövüp saymaya; ağzının üzerine mühür vurulduğunu görmek, eğer mühürleyeni bilmezse, rüya sahibi için boşboğazlık kabilinden sözler söylememesine, eğer kimin mühür vurduğunu biliyorsa, o adama karşı ileri geri lakırdı (söz) söylememesine, aksi takdirde ondan bir fenalık göreceğine delalet eder.
Cafer'i Sadık'a göre : rüyada ağız görmek yedi şekilde yorumlanır: Yol, hane, bilgi hazinesi, işinde kolaylık, çarsı, kapıcı, devlet büyüğü. Ağzında gem olduğunu görmek, oruç ile yorumlanır. Bu tabir rüya sahibinin dindar olmasına göredir. Ama kötü bir kişi ise bu bir ihtardır.
Ibni Kesir'e göre : rüyada ağız görmek, bilimin eşiği, vaiz ve zikir yeri veya küfür ve isyanın da çıkacağı yer olarak tabir edilir. Ağızdan berrak bir su çıktığını görmek, eğer iyi bir insan ise, onun bilgisinden halkın faydalanacağına, eğer değilse, güzel sözlerle herkesin saygısını kazanacağına; ağzından kan ve irin aktığını görmek, dili ve sözleriyle herkesi incitip kıracağına; ağzından çıkan sözlerle günah kazanacağına; ağzından şerbet veya süt aktığını görmek, zikir ve ibadetle meşgul olacağına; tatlı dili ile herkesi memnun edeceğine; ağzından acı, eksi veya sıcak su aktığını görmek, kötü sözler söyleyip halkı kandırmaya yahut sert ve kinci sözleri ile onları inciteceğine işarettir.
Abdülgani Nablusî'ye göre: Rüyada ağız görmek bütün islerin başlangıcı ve sonu sayılır. Rüyada söylediği her söz, sahibinin hayrına ve şerrine işarettir. Yediği yani ağzına soktuğu şey de onun kısmeti ve rızkıdır. Rüyada ağzından hiç bir söz çıkmadığını veya söylemek istediği halde söyleyemediğini görmek, günahkârlığına; çok konuştuğunu görmek, çalışkanlığına işarettir.
Rüyada ağzının çarpıldığını görmek, söylediği sözlerden dolayı başının derde gireceğine; ağzının yüzünden yok olduğunu görmek, bir felakete uğrayacağına, ağzının yerinin değiştiğini görmek, iyi yolda olmadığına, ağzından tatlı bir şey aktığını görse, hayal ettiği şeyin hakikat olacağına işarettir. Bir başka rivayete göre de:
Bir kimse rüyada ağzının yok olduğunu görse, o kimsenin ölümüne işaret eder. Hasta olan bir kimse, ağzının büyük ve güzel olduğunu görse, o hastanın selamet ve hayatına işaret eder. Bazen de ağzın yokluğu, meskenin harap olmasına işaret eder.
Rüyada ağız görmek, hayatı belirleyen dinamiklere işaret eder. Rüya sahibinin yolunu çizmesini ve kaderini belirlemesini sağlayacak kararların alınmasına ya da tam tersi şekilde zaten alınmış olan kararların noktalanmasına delalet eder. Kişi için yaşamın tüm belirleyici olan noktalarına delalettir. Kısmetini belirlemeye, yaşamını yönetmeye, kendini ifade etmeye ve neyi istediğini, neyi istemediğini kararlaştırmaya tabir edilir.
Ağızla ilgili görülen rüyalar değişik şekillerde yorumlanır. Ağızla ilgili rüyaları maddeler halinde arz edebiliriz:
Rüyada ağız görmek işin başlangıcı, sonu rızkının kaynağına işarettir. Ağzın kapanmış veya kilitlenmiş olduğunu görmek küfre işarettir. Ağzının yok olduğunu görmek, ölüme işarettir. Hasta kimsenin ağzının büyük ve güzel olduğunu görmek, hastanın iyi olup sıhhate kavuşacağına güzel bir kadının ağzım öpmek nikaha, ağzın küçük olduğunu görmek menfaate işarettir. Ağzının, nefesinin koktuğunu hissetmek, sözleriyle kibir ve gurur göstermeye, şiddete ve azaba işarettir. Başkasının ağzının koktuğunu görmek, rüyayı görenin kötü bir söz işiteceğine; ağızlık görmek veya kullanmak, dost arasında dedikodu yapacağınıza, bir mecliste bulunup boş şeylerle vakit öldüreceğinize işarettir.
Rüyada ağız görmek, işin başlangıcı ve sonu olarak tabir edilmiştir.
Yine rüyada ağız görmek, işlerin anahtarı, rızkın mecrası, kuvvetin mahalli olarak tabir olunur.
Rüyada ağızdan çıkan şey, tabirce o kimsenin hayır ve şerden söylediği sözü; ağza giren şeyde, onun rızkıdır.
Rüyada görülen ağız, hayata, söze, meskene, kaba, harmana, değirmene, mahzen ve sandığa, eşe, içine su dökülen çukura, isteğe, tehlikeliyerlere, ibadetyerine, rızka, sanata ve hidayete işâret eder.
Rüyada ağzının üzerinde bir bağ olup kapalı halde görmek, ölüm, şiddetli hastalık, ayaklanma, taşkınlık yapmak, dilsizlik, sükût ile tabir olunur.
Rüyada ağız görmek, hamile kadının doğum yapıp kurtulmasına da yorumlanır.
Rüyada görülen ağız, vaiz ve hatipler için sanat manasına gelir.
Rüyada ağzın yok olması iyi değildir.
Rüyada ağzının üzerine mühür vurulduğunu görmek, eğer mühürleyeni tanımıyorsa, rüya sahibi için boşboğazlık kabilinden sözler söylememesine; eğer kimin mühür vurduğunu biliyorsa, o adama karşı ileri geri konuşmamasına yoksa o kişiden bir fenalık göreceğine yorumlanır.
Rüyada ağzında gem olduğunu görmek, oruç ile yorumlanır. Bu yorum rüya sahibinin dindar bir kişi olmasına göredir.
Ağzın kapalı olduğunu görmek, ağzı bozuk olan kimse demektir. Ağız kenarı görmek, karşılaşılabilecek tehlikelerden kaçarak kurtuluşa ermeye işarettir.
Ağız, ölüme, hayata, söze, meskene, kaba, hamama, değirmene, mahzen ve sandığa, zevceye, içine su dökülen çukura, isteğe, tehlikeli yerlere, mâbede, rızka, sanat’a, hidayet ve sapıklığa delâlet eder.
Hasta olan bir kimse, ağzının büyük ve güzel olduğunu görse, o hastanın selâmet ve hayatına delâlet eder.
Ağız içine giren şeyleri yuttuğundan ve belirsiz kaldığından; su dökülen çukura, bütün maksatlar kendisiyle anlatıldığından; maksada, ona giren şey onda helâk olduğundan; tehlikeli yere, temiz bir yer olduğundan; mâbede, hayatını idame ve hareketini sağlamak için rızıklandığından; rızka delâlet eder.
Ayrıca rüyada ağız görmek, hamile kadının doğum yapıp kurtulmasına da delâlet eder.
Rüyada Ağız Görmek İslami Tabiri
İşlerin başlangıcı ve sonucuna, Ağızdan söz çıkması iyilik ve kötülükten sarf edilen söze, Agıza giren şey kişinin rızkına, Ağızın kapanması ya da kilitlenmesi hidayetten so a dalalete, Ağzın yok olması ölüme, Hastanın ağzının büyük ve güzel görünmesi ssağlık ve afiyete, Ağız bazen hamile kadının doğum yapıp kurtulmasına delalet eder. Ağız kenarı görmek bir şeyden kaçmaya ve kurtulmayla tabir edilir. Ağzının koktuğunu gören kötü söz söyler, Birinin ağzının koktuğunu görmek çirkin ve yaramaz söz söylemeye, Ağız kokusu genel tabiriyle sıkıntı ve cefadır.
Molla Cami: Rüyada ağızdan çıkan şey, tabirce o kimsenin hayır ve serden söylediği sözü ve ağıza giren şey de, onun rızkıdır.Bir kimse rüyada ağzının yok olduğunu görse, o kimsenin ölümüne işaret eder. Hasta olan bir kimse, agzının büyük ve güzd olduğunu görse, o hastanın selamet ve hayatına işaret eder. Bazen de ağzın yokluğu, meskenin harap olmasına, işaret eder. Ayrıca rüyada ağız görmek, hamile kadının doğum yapıp kurtulmasına da işaret eder.
Nablusi: Rüyada ağız, sahibinin işinin başlangıcı ve sonudur. İyilik ve kötülüğün kabı rızkın mecrası ve işlerinin idarecisidir.
Rüyada ağızdan çıkan şey, tâbirce o kimsenin hayır ve serden söylediği sözü ve ağıza giren şey de, onun rızkıdır. Rüyada ağzını kapanmış veya kilitlenmiş gören kimse, kâfirdir. Ağız, ölüme, hayata, söze, meskene, kaba, hamama, değirmene, mahzen ve sandığa, zevceye, içine su dökülen çukura, isteğe, tehlikeli yerlere, mabede, rızka, sanata, hidayet ve sapıklığa delâlet eder.
Bir kimse rüyada ağzının yok olduğunu görse, o kimsenin ölümüne delâlet eder. Hasta olan bir kimse, ağzının büyük ve güzel olduğunu görse, o hastanın selâmet ve hayatına delâlet eder. Geçimini simsarlık ve bekçilik gibi şeylerle sağlayan kimse, rüyada ağzının yok olduğunu görse, işlerinin durgunluğuna idare ve maişetinin güçlenmesine delâlet eder. Bu rüyanın aksini görmek de tâbirin aksine delâlet eder.
Bazan da ağzın yokluğu, meskenin harap olmasına, kabın kırılmasına ve hapishanenin boş kalmasına delâlet eder.
Eğer ağız hamama delâlet ederse, tükrük hamamın suyu, dil de oranın işlerini yürütendir. Eğer ağız değirmene delâlet ederse, onun öğüttüğü, ağza giren yemektir. Ağız, mahzene delâlet eder. Çünkü ağı-za giren şey her zaman gizlidir. Ağzın sandığa delâlet etmesi bunun içindir. Ağız, zevceye de delâlet eder.
Ağız, —içine giren şeyleri yuttuğundan ve belirsiz kaldığından— su dökülen çukura, —bütün maksatlar kendisiyle anlatıldığından— maksada, —ona giren şey onda helak olduğundan— tehlikeli yere, temiz bir yer olduğundan— mabede, —hayatım idame ve hareketini sağlamak için rızıklandığından— rızka delâlet eder.
Ağız, vaiz, hatip, kurra ve bu gibiler için san'attır. Sapıklık ve hidayet ağızdan çıkar.
Ağız, kuyunun, süt kabının ve testinin ağzına delâlet eder. Ağız, akrabasının evine delâlet eder. Ağız, çocuğu olmayan kadının tenasül uzvuna delâlet eder.
Bazı tabirciler, ağız, içinde ateş olan ve duman çıkan buhurdanlığa, misafirin yanında götürdüğü meşinden olan valize, ısırıcı yılanın deliğine, bahçe kulübesine, geminin ve haram yiyen kimsenin ağzına delâlet eder.
Güzel kadının tükürüğü, şarap, şeker, bal konacak kap, yahut güzel söze; güzel kadının tükürüğünü emmek de, nikâha delâlet eder. Yaşlı kadının tükürüğü, limon emmeye veya kötü kokulu kuyuya yahut hardal yemeğe veya dilini ısırmaya delâlet eder. Bazan yaşlı kadının tükürüğü, işlerden âciz kalmaya delâlet eder.
Ayrıca rüyada ağız görmek, hamile kadınn doğum yapıp kurtulmasına da delâlet eder.
Seyyid Süleyman: Rüyada ağız görmek; işlerin anahtarı ve başlangıcı, rızkın yolu, geçimin ve kuvvetin kaynağıdır.
Ağzına ilaç koyduğunu gören, dinde selamete erer. Gıda aldığını gören, dünyada rahat eder. İkrah (nefret) edilecek bir şeyi ağzına götüren, üzüntüye düşer. Ağzına tatlı bir yiyecek koyanın, geçimi güzel olur. Ağza acı bir şey koymak; haram mala delalettir.
İbn-i Şirin'e göre ağzın bir bağla kapalı olması şunlarla tabir edilir: Ölüm, şiddetli hastalık, taşkınlık, dilsizlik ve sükut. Ağzın eğrildiğini ve düzelmediğini görmek, hayır değildir. Ağzı pek büyük görmek; çok iyidir. Rüya sahibinin rızkı ve malı artar. Ağzın küçülmesi ise, bu yorumun tam aksidir. Ağzın güzel kokması; güzel söze, zikir ve tesbihle meşgul olmaya işarettir. Ağzın kötü kokması ise, elbette bunun zıddıdır. Ağzının etinin çürüyüp koptuğunu gören; musibete uğrar. Büyük bir felaketle karşılaşır. Ağızdan makbul sayılan bir şeyin çıkması; iyi söze, övgüye ve güzel şöhrete delalet eder. Buradan kötü bir şeyin çıktığını görmek; küfre ve çirkin konuşmaya işarettir. Ağzına bilmediği bir şahsın mühür vurduğunu gören, aşağılanır. Mührü vuran tanınmış bir zat ise, rüya sahibi o kişi tarafından bir konuda susmaya mecbur edilir.
Cafer-i Sadık'a göre rüya şunların temsilcisidir: Makam, mekan, ilmin hazinesi, işlerin anahtarı, çarşı, kapıcı ve vezir.
Ağızda gem görmek; oruçla tevil edilir.
Fakat rüya sahibi dinden uzak bir insansa yorumu eziyet, engel ve azardır.
İbn-i Kesir ağız görmeyi; ilim yolu, nasihat kaynağı, zikir, küfür ve isyanla manalandırıyor. Rüyasında ağzından berrak su akan -ehilse- nasihatleri, zikirleri, ilmi ve hikmetiyle halka faydalı olur. Değilse, güzel ve edepli konuşup, halkın takdirini kazanır. Hürmet görür. Ağzından kan ve irin aktığını gören, günah işler. Sözleriyle herkesi rencide eder.
Ağzından şerbet veya süt aktığını gören, zikir ve tesbihle meşgul olur. Tatlı diliyle herkesi memnun eder. Ağzından acı, ekşi yahut sıcak su akan, bid'ate düşer. Halkı aldatır veya sert sözleriyle onları kırar.
İLK YORUMU YAPAN SİZ OLUN!