Rüyada Zuhruf Suresi Görmek
Rüyada Zuhruf Sûresi’ni veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek; kıyamet günü korkudan emin olmaya, âhiret hayatının selâmette olmasına işârettir. Ayrıca bir kimse rüyada Zuhruf Sûresi’ni veya ondan bir parçayı okuduğunu görse, o kimsenin doğru sözlü olacağına, âhirette inşallah saâdete erip kıyamet günü kurtuluşa erenlerden olacağına işâret eder. Bir kimse rüyada Zuhruf Sûresi’ni veya ondan bir parçayı okusa veya üzerine okunduğunu görse, o kimsenin rızkı az ve dünyadan nasibi cüzî olur.
Rüyada sureyi okumak,
Bir kimsenin rüyasında bu süreyi okuduğu veya okuyan birisinden dinlediğini görmesi; o kimsenin kısmeti kapalı ve rızkının da az olduğuna, doğru söz söylediğine, çok yararlı işer yaptığına, halka fenalık yapmaktan sakındığına, Allah'tan korktuğuna, ömrünün sonuna kadar ibâdet etmekten ve doğruluktan ayrılmayacağına yorumlanır. Rüyada bu süreyi okuduğunu görmek, kıyamet günü korkudan emin olmaya, ahiret hayatinin selamette ermesin işarettir.
Sureyi tamamen okumak,Seyyid Süleyman: Ibn-i Sirin (R.A.) diyor ki: Zuhruf Suresini rüyasında kısmen veya tamamen okuyan yahut okunduğunu gören, namazına devam eder. Orucunu tutar. Îtikatlı, Ilahi emirlere bağlı bir Müslüman olur.
Kirmani diyor ki: Alçak gönüllü olup, huşu içinde bulunur. Allahdan (C.C) korkan bir mü'min olur.
Cafer-i Sadık buyuruyor ki: Özü sözü doğru olur. Güzel işler yapar. Halka fenalık etmekten çekinir.
Abdulgani'en Nablusi şöyle diyor: Lisanı sadık, kısmeti az olur. Ahirette Allah (C.C.) yanında muhterem olur.
Rüyada bu süreyi veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek kıyamet günü korkudan emin olmaya, ahiret hayatının selamette olmasına işarettir.
Sureyi okunurken dinlediğini görmek,Zuhruf suresini Rüyasında görüp okuyan veya okunduğunu dinleyen kimsenin kısmeti ve rızkı az olur. Doğru sözlüdür. Çok güzel ve yarar isler yapar, Halka fenalıktan çekinir. Allah tan (C.C) çok korkar, ömrünün sonuna kadar ibadet etmekten ve doğru yoldan ayrılmaz. Bir başka rivayete görede: Rüyada bu süreyi veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek; kıyamet Günü korkudan emin olmaya, ahiret hayatinin selamette masina işarettir.
Surenin üzerine okunduğunu görmek,Rüyada bir kimsenin bu mübarek sureyi okuduğunu veya kendi üzerine okunduğunu görmesi, Allahu Teâlâ'nın: “- Ey benim ayetlerime iman edip de Müslüman olan kullarım! Bugün size hiçbir korku yoktur, siz mahzun da olmayacaksınız!” buyurduğunu müjdelenmiş kullardan olacağına delâlet eder.
Cafer-i Sâdık hazretleri de şu türlü tâbir etmişlerdir: a) Disk ve doğru sözlülük, b) Güzel iş, salih amel, c) Fenalıktan uzaklaşmak, d) İnsanlara iyilikle muamele.
Bazıları da: O kimsenin sözü doğru, dünyadan nasibi az olur, ahirette saadete erer ve müjdelenir demişlerdir.
Rüyasında bu sureyi okuyan veya okuyan birini dinleyen kimse, Allah’tan çok korkar, bu vasfa (takvaya) ulaşır, ömrü boyunca ibadette ve doğrulukta sebat eder ve ahiret hayatında mutluluğa ulaşır şeklinde tabir olunur.
Ayrıca bir kimse rüyada Zuhruf Sûresi’ni veya ondan bir parçayı okuduğunu görse, o kimsenin doğru sözlü olacağına, âhirette inşallah saadete erip kıyamet günü kurtuluşa erenlerden olacağına işâret eder.
Bir kimse rüyada Zuhruf Sûresi’ni veya ondan bir parçayı okusa veya üzerine okunduğunu görse, o kimsenin rızkı az ve dünyadan nasibi cüzî olur.
Rüyada bu sûreyi veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek, kıyamet günü korkudan emin olmaya, ahiret hayatının selamette olmasına işarettir.
Rüyada Zuhruf Suresi Görmek İslami Tabiri
Molla Cami: Rüyada bu süreyi veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek kıyamet günü korkudan emin olmaya, ahiret hayatının selamette olmasına işarettir.
Diyanet: Bir kimsenin rüyasında bu sûreyi okuduğu veya okuyan birisinden dinlediğini görmesi; o kimsenin kısmeti kapalı ve rızkının da az olduğuna, doğru söz söylediğine, çok yararlı işer yaptığına, halka fenalık yapmaktan sakındığına, Allah'tan korktuğuna, ömrünün sonuna kadar ibâdet etmekten ve doğruluktan ayrılmayacağına yorumlanır.
Seyyid Süleyman: İbn-i Şirin (R.A.) diyor ki: Zuhruf Suresini rüyasında kısmen veya tamamen okuyan yahut okunduğunu gören, namazına devam eder. Orucunu tutar. Îtikatlı, İlahi emirlere bağlı bir müslüman olur.
Kirmani diyor ki: Alçak gönüllü olup, huşu içinde bulunur. Allahdan (C.C) korkan bir mü'min olur.
Cafer-i Sadık buyuruyor ki: Özü sözü doğru olur. Güzel işler yapar. Halka fenalık etmekten çekinir.
Abdulgani'en Nablusi şöyle diyor: Lisanı sadık, kısmeti az olur. Ahirette Allah (C.C.) yanında muhterem olur.
İLK YORUMU YAPAN SİZ OLUN!