Rüyada Şems Suresi Görmek
Rüyada Şems Sûresi’ni veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek, zafer ve galibiyet elde etmeye, sâlih bir evlâda, âhiret ve dünyada emin olmaya işârettir. Rüyada Şems Sûresi’ni veya ondan bir parçayı okuyan veya üzerine okunduğunu gören kimse, adaletli bir yönetici ile bir şehre girer.
Ibni Kesir'e göre, Sems suresini rüyasinda okuyan veya okuyandan duyan kimse yaptigi bazi seylere sonradan pisman olur, bir daha yapmamak için tövbe eder. Ilim adamlarina karsi saygisi ve sevgisi büyüktür, kendisi de bilgili ve zekidir. Tesebbüslerinde basarili olur iyi ahlakli bir evladi olup hayir görür. Bir baska rivayete görede: Rüyada bu süreyi veya ondan bir parçayi okudugunu görmek, zafer ve galibiyet elde etmeye, salih bir evlata, ahiret ve dünyada emin olmaya isarettir.
Bir kimsenin rüyada Şems suresinin tamamını veya bir parçasını okuduğunu görmesi, hayırlı bir evlada ve dünya ve ahiret hayatında korunmaya alındığına (korunacağına) işarettir denmiştir.
Rüyada Şems Suresi Görmek İslami Tabiri
Molla Cami: Rüyada bu Süreyi veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek, zafer ve galibiyet elde etmeye, salih bir evlada, ahiret ve dünyada emin olmaya işarettir.
Diyanet: İbn-i Kesirin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında Şems Sûresi'ni okuduğunu veya okuyan birisinden dinlediğini görmesi; o kimsenin işlediği birtakım şeylere sonradan pişman olacağına ve bir daha işlememek için tövbe edeceğine ilim adamlarına sevgi ve saygısının büyük olacağına, kendisinin bilgili ve zeki bir kişi olduğuna, neye teşebbüs ederse başarı sağlayacağına ve ahlâkı güzel bir evladının dünyaya geleceğine işaret eder.
Seyyid Süleyman: İbn-i Şirin diyor ki: Bu Sureyi rüyasında kısmen veya tamamen okuyan yahut okunduğunu gören kimse, yaptığı hatalardan dolayı pişman olup, tevbe eder.
Nafi ve İbn-i Kesir şöyle diyorlar: Adil bir devlet başkanı ile beraber bir memlekete girer. Teşebbüs ettiği işlerde kısmen muvaffak olur.
Abdulgani'en Nablusi diyor ki: Salih bir evlada kavuşur. Dünya ve ahirette muhafaza olur.
Kirmani diyor ki: Ulemaya (alimlere) muhabbet duyar.
Cafer-i Sadık demiştir ki: Bilgisi ve inancı doğrultu-sunda hareket eder. Zeka ve idrak sahibi sadık bir insan olur.
İLK YORUMU YAPAN SİZ OLUN!