Rüyada Gemi Dümeni Görmek
Seyyid Süleyman: Gemi dümeni; şeriat, İslam, hidayet, zafer, selamet, tehlike, kazanç ve zararla tabir olunur.
Bindiği geminin dümeni kırılan kişi, işlerinde zarara uğrar veya dini bozulur. Dünya ve ahirette mahzun olur. Dümenin tekrar tamir edilmesi; zarardan kurtulmak, doğru yolu bulmak, yeniden din ve iman sahibi olmaktır.
Bazı tabirciler için; gemi dümeni, işlerin ve memurların hepsini idare eden hükumetin sembolüdür. Dümenin muntazam işlemesi; hükumet işlerinin intizamıdır.
Mutlu bir hayata sahip olunacaktır. Rüyayı gören kişinin, hem iş hayatında hem aile hayatında yaptığı şeylerin sorumluluklarını aldığına, bu sayede çok saygı duyulan ve sevilen bir kişi olduğuna, birçok proje ile kazanç elde edeceğine, sahip olduğu yetenek ve başarıları sayesinde çok iyi işlere gireceğine, kendisine büyük bir mutluluk kazandıracak bir haber alacağına ve rahat bir hayata adım atacağına yorumlanır. Rüyada gemi dümeni çevirmek, şansın yaver gitmesi ve doğru kararların verilmesi sayesinde rakiplerin çok üzüleceğine, sevilen bir kişinin işlerinde gereken desteğin verileceğine, parasal olarak çok kazançlı bir işe girileceğine ve komşuluk ilişkilerinin günden güne daha da iyi bir hal alacağına delalettir.
Rüyada geminin dümeninin görülmesi şu cihetlere işaretle yorumlanır.
İslam, hidayet, zafer, selamet, tehlike, kazanç ve zarar gibi hususlara işaretle. Rüyada gemiye ait alet ve edevatın görülmesinin yorumu birbirine benzemektedir. Görülen durumun olumlu veya olumsuzluğuna göre yorum kazanır.
Rüyasında bindiği geminin dümeninin kırıldığını görmek, iyi değildir. Rüya sahibinin işlerinde zarara uğrayacağına veya dininde, inancında bir bozulma olacağına işarettir. Bu nedenle dünya ve ahirette zarara uğrayıp mahzun olacağına delildir. Kırılan dümenin tekrar tamir edilerek düzeldiğini görürse, zarardan kurtulmaya, doğru yolu bulmaya ve yeniden dinini düzeltip hidayete ermeye işarettir.
Rüyada Gemi Dümeni Görmek İslami Tabiri
Seyyid Süleyman: Gemi dümeni; şeriat, islam, hidayet, zafer, selamet, tehlike, kazanç ve zararla tabir olunur. Bindiği geminin dümeni kırılan kişi, işlerinde zarara uğrar veya dini bozulur. Dünya ve ahirette mahzun olur. Dümenin tekrar tamir edilmesi; zarardan kurtulmak, doğru yolu bulmak, yeniden din ve iman sahibi olmaktır.
Bazı tabirciler için gemi dümeni, işlerin ve memurların hepsini idare eden hükumetin sembolüdür. Dümenin muntazam işlemesi; hükumet işlerinin intizamıdır. Dümenin çalışmaması ise; düzenin sonu, işlerin bozulmasıdır. Başka bir görüşe göre, gemi dümeni; rüya sahibinin işleriyle yorumlanır. Bir geminin dümenini maharetle kullanan; dünya ve ahiret işlerinde hayır ve menfaat bulur. Dümeni beceriksizce kullanmak; bu tabirin zıddıdır. Rüyasında, kendine ait bir geminin dümeninin kırıldığını gören, memursa; azl olunur. Tüccarsa; işleri bozulur. Zenginse; zarar eder. Fakirse; büsbütün zarurete düşer. Hastaysa; vefat eder. Hulasaten bu rüya iyi değildir. Dümenin tamir edilmesi veya yenisiyle değiştirilmesi, yukarıdaki kötü yorumların tam tersidir.
İbn-i Şirin ve bazı tabircilere göre dümenci; ulema ve zabıta memurlarıyla yorumlanır. Büyük bir harp gemisinde dümenin değişmesi yahut kaybolması; büyük islam alimlerinin vefatına veya zabıta müdürlerinin değişmelerine yahut ölümlerine işarettir.
İLK YORUMU YAPAN SİZ OLUN!