Rüyada Beled Suresi Görmek
Rüyada Beled Sûresi’ni veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek; yetimleri terbiye etmeye, yoksulları doyurmaya, merhametli ve şefkatli olmaya, korkudan kurtularak emniyete kavuşmaya işâret eder. Rüyada Beled Sûresi’ni veya ondan bir parçayı okuyan veya üzerine okunduğunu gören kimse, bir iş için yemin eder ve bu yeminde pişman olur. Bazen de ettiği yeminde yalancı olur.
Rüyada bu sureyi veya ondan bir parçayı okuduğunu veya kendi üzerine okunduğunu görmek, yetimleri terbiye etmeye, yoksulları doyurmaya, merhametli ve şefkatli olmaya, lütuf ve kereme delalet eder.Bazen de rüyada bu sûre-i celileyi görmek, korkudan sonra emniyete, mutsuzluktan sonra kurtuluşa ve sadaka vermeyi sevmeye delalet eder. Rüyada Beled suresini rüyasında görüp okuyan veya okuyandan dinleyen kimse, bir konuda yemin ettiğine pişman olarak , bir daha yemin etmeye tövbe eder. Rüyada Beled suresini rüyasında görüp okuyan veya okuyandan dinleyen kimse, kendisine kötülük edenlere iyilikle karşılık verir.
Rüyada Beled Suresi Görmek İslami Tabiri
Molla Cami: Rüyada Beled süresini veya ondan bir parçayı okuduğunugörmek; yetimleri terbiye etmeye, yoksulları doyurmaya, merhametli ve şefkatli olmaya işarettir.
Diyanet: Nüzhetü'l-Mecâlis adlı kitaba göre: Bir kimsenin Beled Suresini okuduğunu görmesi; o kimsenin fakirlere yemek yedireceğine yorumlanır.İmam-ı Nablusînin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında Beled Sûresi'ni okuduğunu veya okuyan birisinden dinlediğini görmesi; eğer o kimse bir konu üzerine yemin etmişse; o yaptığı yemine pişman olacağına ve bir daha yemin kelimesini ağzına almayacağı doğrultusunda tövbe edeceğine işaret eder.Rüyanızda Beled Sûresi'ni okuduğunuzu veya okuyan birisinden dinlediğinizi görmeniz; size kötülük yapanlara iyilik yapacağınıza, cömert birisi olduğunuza, fakir ve muhtaç kimselere yardımdan elinizi çekmeyeceğinize delalet eder.
Seyyid Süleyman: İbn-i Şirin'in beyanına göre rüyasında Beled Suresini kısmen veya tamamen okuyan yahut okunduğunu gören, cömert olur. Sadaka vermekten hoşlanır.
Kirmani diyor ki: Kendisine fenalık yapmak isteyenlere iyilikte bulunur. Sıkıntılarından kurtulup, selamete çıkar.
Cafer-i Sadık demiştir ki: Fakirlere ve miskinlere (zavallılar, cüzzamlılar) lutufta bulunur. Cömert davranır.
Abdulgani diyor ki: Ettiği bir yeminden dolayı pişman olup tevbe eder. Bir daha yemin etmez.
İLK YORUMU YAPAN SİZ OLUN!