Rüyada Acele Görmek
Acele işler şeytandandır.Rüya esnasında, kişinin acelecilik ettiğini görmesi iyiye işaret değildir.Rüyada acele ile iş yaptığını görmek de, pişmanlığa delalettir.Rüyada küçük abdest yaptığını görmek, keder ve üzüntülerin gideceğine alamettir.Rüyada dine ait bir şeyde acele ettiğini görmek iyidir; ancak dünyevi meselelerle ilgili acelecilik yaptığını görmek, iyiye yorulmaz.Rüyada hayır işlerinde acele etmek; iyiliğe, şer işlerde acele etmek; hüsrana yahut kişinin tövbe ettiği günaha yeniden dönmesine, Rüyada acele yürümek zindeliğe,Rüyada acele etmek tembelliğe, Rüyada bir hastanın acele etmesi yakın zamanda ölmesine delalettir.Rüyada kişinin bir şey üzerine düşünüp acele etmediğini görmesi, her işte acelenin zıttı ile tabir olunur.Rüyada acele etmek, bir işin daima başarı ile bitmesine engeldir.Rüyada bir yere bir randevuya yetişmek için acele ettiğinizi görmek, gerçek hayatta birçok engelle karşılaşıp varmak istediğiniz hedefe gidemeyeceğinizi gösterir.Rüyada bir yolda acele ile yürüdüğünü görmek, kişinin düşündüğü bir işinin geç olacağına, Acele ederek gittiği yerde bir vapur veya treni kaçırdığını görmek, kişinin eline geçecek bir fırsatı kaçıracağına işarettir.
Yorgun ve üzücü bir dönemin ardından gelecek iyi günlere işaret eder. Rüyada acele görmek yani rüyadaki işleri acele ederek yapmak ya da telaş yapmak olarak da düşünülebilir, genel olarak rüya sahibinin yoğun iş temposuna ayak uydurabilmek için koşuşturma içinde kalmasına delalettir. Bu durum elbette rüya sahibinin sadece bedenini değil aynı zamanda beynini de yoracaktır. Karmaşanın getirdiği bir diğer sorun da yanlışlıkların, hataların yapılmasıdır. Ancak burada iyi bir nokta vardır. İnsanlar yanlışlarından tabiri caizse ders çıkartarak ilerlerler ve bu da daha hatasız, daha tecrübeli bir noktaya taşır kişiyi. Rüya sahibi de geçmişinden ders alarak ilerleyeceğinden karşılaştığı yeni imkanları maddi durumunu iyileştirmek için kullanacak ve bu konuda oldukça başarılı olacaktır.
Rüyada Acele Görmek İslami Tabiri
Diyanet: Bir kimsenin rüyasında bir iş konusunda acele ettiğini görmesi; iyi yorumlanmaz. Çünkü acelecilik şeytandandır. Bu konuda Hz. Peygamber (as): "Acelecilik şeytandan, teenni ile (düşünerek) hareket etmek Allah'tandır. " [(Tirmizî, Birr, 66 (2013)] Yalnız burada hoş karşılanmayan acelecilik dünya işlerine mahsustur. Ahiret işlerinde ve bazı konularda acele etmek gerekir. Bu konuda yine Hz. Peygamber (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Teenni (acele etmemek), âhiretle ilgili olanlar dışında her amelde güzeldir. " (Ebu Dâvud, Edeb 1, (4810) İbn-i Sîrîn'in yorumuna göre: Rüyada acele ettiğini görmek iyi değildir. Pişmanlığa işarettir. Rüyada düşünüp acele etmediğini görmek; her işte acelenin zıddı ile tabir edilir. Rüyanızda bir işin acele yapılmasını arzu etmeniz, yapmak zorunda olduğunuz bir işi bitirerek yapamayacağınıza, vaktinde yapılması gereken bir işi de yapıp yetiştiremeyeceğinize işarettir. Rüyada bir yere randevuya yetişmek için acele ettiğinizi görmeniz gerçekte birçok engellerle karşılaşıp ulaşmak istediğiniz hedefe gidemeyeceğinizi gösterir. Rüyanızda bir yolda acele yürüdüğünüzü görmeniz; düşündüğünüz bir işin geç gerçekleşeceğine, acele ile gittiğiniz yerde bir vasıtayı kaçırdığınızı görmeniz; elinize geçecek bir fırsatı kaçıracağınıza delâlet eder.
Nablusi: Rüyada yapılan acelecilik, —pişmanlık aceleliğe delâlet ettiği gibi— pişmanlığa delâlet eder. Rüyada bir işte acelelik yaptığım gören kimse, pişman olur.
Seyyid Süleyman: Bu rüya, iyi değildir. Çünkü, şeytan acele davranır ve fesat çıkarır. Acele ettiğini gören, hata yapar.
Kirmani demiştir ki: Rüyasında acele etmeyip, ihtiyatlı hareket ettiğini gören, maksadına selametle nail olur. Hiç bir işinde hata yapmaz.
Bazıları demişlerdir ki: Dini konularda acele ettiğini görmek, iyidir. Rüyada evlilik hususunda acele etmek te hayırla yorumlanır. Bunun dışında dünya işleri için acele ettiğini görmek, iyi sayılmaz.
İbn-i Şirin şöyle diyor: Rüyada acele etmek, pişmanlık duymaya işaret eder.
Cabir'ül Mağribi'ye göre acele rüyası ihtiyatla, yavaş ve tedbirli davranmak ise, acele ile tabir edilir.
Tedbirli ve yavaş hareket etmek; acelenin zıddı ile yorumlanır. Dini hususlarda yavaş hareket etmek, hayır değildir.
İLK YORUMU YAPAN SİZ OLUN!